Rob en Clara in Nieuw-Zeeland.reismee.nl

IJsje

IJsje

Good mornin, howaye mate?
Oh, I’m fine thank you, how are you?
Yea, awsum man, how can I help?
I’d like a single cone please.
Rite ye are, what flavour?
I’ll have a scoop of that one there.
The raspberry wrongle, heaven that is, mate
Oh, that looks really good!
Yea, awsum, a dollar eighty please
Here man, and thank you.
Thank ya, mate and have a good un
You too, see ya
See ya, mate.

Tilly

Hé Rob en Clara,
Nog de beste wensen voor 2010. Jullie zitten lekker aan het ijs en wij erin. We hebben eindelijk weer een ouderwetse winter. Jullie foto's zien er fantastisch uit en zo te lezen hebben jullie het prima naar jullie zin. Kan ook haast niet anders in zo'n mooi land.
Geniet ervan.

Tilly

Manuel

Ha Rob en Clara,

We vallen van de ene verbazing in de ander. Kom ik nog bij van jullie villa op de kaap waar zeerobben van geen wijken weten van een stel verdwaalde Amsterdammers, vliegen de meest prehistorische vogels ons om de oren die de moderne tijd niet kunnen bijvleugelen - een Gallirallus Australis lijkt overigens weinig anders dan een uit de kluiten gegroeide West-Europese variant de Waterhoen - kletteren we opeens op ijzers over glaciers, door spelonken waar je geen last van claustrofobie moet hebben, want dan lijkt het de ijshel, stijgen we hoger over trappen en passen, zien we daar opeens totaal out of the blue een krombekral die daar doodnormaal een partijtje staat te poseren. Hoe krijg je het op de foto. Is Nieuw Zeeland een land van Dodo's, Peka's en Pukeko's en vadsige robben die afgegleden leken van grillige gletsjers. In de Ban van de Ring is natuurlijk niet voor niets in dat endemische paradijslandschap opgenomen. We genieten van jullie avonturen en wanen ons geïnteresseerde volgers van ontdekkingsreizigers als Gladstone, Stuyvesant en Pall Mall om bij de cigarettenmerken te blijven.

Hier hebben we weer genoten van het oudejaarsconcert in het Bimhuis. Dit jaar moderne jazz. Deconstructies van jazz standards door een virtuoze Amerikaanse trompettist. Marion en Ewoud waren er weer bij met familie. Zij vonden de muziek een kwelling, maar de sfeer geweldig. We hebben jullie node gemist. Het vuurwerk was spectaculairder dan vorig jaar. Dat kan ook niet anders met 5% meer verkoop. Dit jaar is er voor een kleine miljoen extra de lucht ingeschoten. En dat speciaal voor ons. Tot diep in de nacht gedanst opgezweept door een wereldmuziek dj begeleid door 3 live percussionisten waaronder een talking drum.

Tot jullie volgend avontuur.

pien

Wat een foto's. Vond Jacq dat ze leken op Zweden, ik zag er wel iets van onze regio in, maar veel van Soria, Spanje. Toch wel een ander sfeer, maar jullie hebben het wel zo, dat ik bijna denk dat het alleen maar geweldig is. Hoe is de realiteit?
Ik las dat er een varenboom bestaat, meters hoog en echt een varen, compleet met sporen. Zie je die wel eens?
geniet ervan. Onze mail met info over onze reis komt snel.
Pien

marijke oudenhuijzen

lieve claartje en rob
ik ben de zus van Pien, ik zal mijn naam doorgeven als marijkoe (de o van oudenhuijzen) wantb er zijn meer marijkes. Ik lees voor de eerste keer jullie reisverhaal, luchtig geschreven en plezierig om te lezen, dat doet rob zeker, want Claartje zal wel bij de patienten zitten; of valt dat wel mee?
Ik reageer eigenlijk op het kort versje "ijsje" ; is dat de spreektaal van de Nieuwzeelanders??
twee keer lezen en je spreekt hun verbasterde taal, hoe verstaan jullie de mensen die zo spreken?
Genoet van de regen en de zon, er is ook aan de andere kant van de wereld (hier dus) regen en zon!
marijkoe

Marijke Oudenhuijzen