Rob en Clara in Nieuw-Zeeland.reismee.nl

Wouter

Tussen eind januari en 7 maart kregen we bezoek uit Nederland. Eerst Wouter, dan Pien en Gjalt en tenslotte Anke. We voelen ons vereerd en danken jullie allemaal zeer voor de gezelligheid.

Wouter

Je kwam na dertig uur reizen energiek het vliegtuig uit,´slapen, ikke niet, daar kom ik niet voor´. En wij dus meteen naar het strand, kite opblazen, ik moest de zee in om hem op te gooien. Gierende vlagerige wind en scherpe rotsen half in zee, het is maar goed dat het niet lukte. Vanaf het strand zagen we aalscholvers die vanuit hun boom een rondje vlogen op zee en weer neerstreken.

Daarna Akaroa, waar het idee ontstond om een Harry Potter fotolijst te ontwerpen, doen hoor! En toen de rit dwars door het Zuider-Eiland.

Je had je wandelschoenen meegenomen. Op de eerste korte tocht hinkelde je op één voet omdat de andere pijn deed, later liep je maar helemaal op blote voeten. Maar wat een geweldig meer lag er helemaal voor ons alleen te wachten. Op de terugweg werd het donker, jij liep voorop, op je blote voeten: ´brug´, ´boomwortel´, ´bocht´ riep je.

De Abel Tasman trek met zijn goudgele stranden in de hitte en dus vier keer per dag zwemmen, de paradijseenden die in gelid voorbij liepen, de overnachtingshutten met wolken van stekende vliegen. Jij had wel dertig beten op je blote benen. De op zijn rug poedelende penguin in zee, de mooie schelpen in het zand.

De beklimming van de vulkaan, terwijl ervaren klimmers het opgaven omdat het te hard waaide, mistig was en het stortregende wilde jij nog even door naar boven. Clara en ik aan een abseiltouw onder de grond omdat jij zo graag in de Waitomo grotten wilde afdalen. Zo maak je nog eens wat mee op je ouwe dag.

Auckland en de tocht op Rangitoto die fors uitliep waardoor we de veerboot terug nog maar ternauwernood haalde, dat kwam door mij. Bijna had je je vliegtuig gemist. De luchthaven om zes uur ´s ochtends waar je je bagage op de stoep uitstalde om er een acceptabel pakketje van te maken.

En je hebt gelukkig ook nog flink kunnen surfen.

Wouter, het was super.

margot

Dat jeugdige enthousiasme ... heerlijk hoe het overwaait en je bij de hand mee kan slepen.Wat zullen jullie Wouter missen, vooral nu in jullie muffe kot. Maar... als alles rozegeur zou worden , kunnen kunstenaars het wel eens saai gaan vinden of is dat een calvinistische uitspraak ? Voor mij, die op afstand met jullie een beetje jaloers meereist is het goed om te zien dat een medaille af en toe ook een andere kant heeft. Het wordt hier EINDELIJK minder koud ; de reigers bij Artis vliegen al met twijgen door de lucht, Ik ben het fietsenhok aan het ruimen ,heb nieuwe rekken opgehangen met jullie boormachine, nieuwe creaties en ideeen : kortom lentekriebels alom!

Hey pap,

Ben blij dat je het leuk vond.
Toch maar weer bewezen; hoe kort en duur een
vakantie ook is, het is het altijd weer waard!!!
Het was onvergetelijk en ik ben blij dat ik deze waardevolle vader-zoon momenten(zo kan je het toch wel noemen) met je kon meemaken!
Geniet van je welverdiende rust!

Els

Hai rob en clara,

Wat een geweldige tijd hebben jullie daar met elkaar en anderen, een lange vakantie en jullie zien er ook zo stralend uit..jammer dat het zo ver weg is want Luka vindt het er ook wel errug goed uizien allemaal. Misschien nog wat dichtbij foto's van dieren daar zou nog wel leuk zijn..Het zal wel even wennen zijn weer moeten werken en met zijn tweeen, maar een boel om genietend op terug te kijken. Wij ploeteren inmiddels voort in te drukke banen en levens ( tja, wat moeten we daar nu over schrijven), maar gelukkig word het hier nu echt lente zodat we ook weer lekker de natuur in kunnen..

liefs Els